Ételallergia, ételtolerancia

Ételallergia ételintolerancia

Az ételallergia nem összekeverendő az ételintoleranciával.

Míg az ételallergia esetén jelentkező tünetekért az immunrendszer felel, addig az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer váltja ki. Az ételallergia veszélyesebb, mint az ételintolerancia, hiszen extrém esetben súlyos allergiás reakció is felléphet, ami akár halált is okozhat. A táplálék allergiára jellemző, hogy az ételben található allergén (allergiás reakciót kiváltó anyag) azonnali reakciót vált ki az immunrendszerből, míg ételintoleranciánál a tünetek sokkal lassabban, órák vagy napok elteltével jelentkeznek. Az ételallergiánál fellépő allergiás reakció nem az elfogyasztott étel mennyiségének függvénye. Ételintoleranciánál, a jelentkező tünetek súlyossága az elfogyasztott étel mennyiségétől függ.

Deritsük ki mitől lehet!

Először is azt kell tisztázni,hogy mik azok az ételek melyekre a szervezetünk rosszúl reagál. 

Vizsgálatokról infó

https://komplextaplalkozas.hu/miert-ezek-a-vizsgalatok/

Számos dokumentum igazolja, hogy az allergia nem Új betegség: Évszázadokra visszamenően kimutathatóak elsősorban étkezési és pollenallergiára utaló adatok. Amiért mégis korunk betegségeként ismert, annak az az oka, hogy az ipari termelés, városi életforma, vegyszerek és mûanyagok megjelenése, az élelmiszeripar eltolódása a finomított és mesterséges anyagok irányába hihetetlen mértékben megsokszorozta az allergizáló anyagok számát. Az emberek védekezőrendszere folyamatosan alkalmazkodik ugyan, de a változás olyan gyors, hogy ezeknek a naponta megjelenő ingereknek csak részben, vagy allergiás reakciók formájában tud megfelelni.  A kiváltó ok felderíthetetlensége, vagy megszüntethetetlensége gyakran csak a tünetek kezelését teszi lehetővé.    Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója. Az allergiával küzdő emberek immunrendszere a normálisnál erősebb választ ad egy vagy több, a környezetben megtalálható anyagra. Ezen anyag(ok) – allergének – egészséges emberben semmilyen reakciót nem váltanak ki, a szervezet ártalmatlannak tekinti őket. Az allergiás szervezet ezzel szemben ártalmas anyagként ismeri fel őket, és védekezően lép fel ellenük. Az allergiás betegségek nagyon gyakoriak. Fejlett országokban, így hazánkban is a lakosság 15-20 %-a szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Maga az allergia betegség és a hajlam. hasonlóan a legtöbb megbetegedéshez, nem velünk született. Mindössze a hajlamot örököljük szüleinktől. Tanulmányok kimutatták, hogy amennyiben egyik szülő allergiás, úgy a gyereknek 50% esélye van, hogy maga is allergiás lesz. Két allergiás szülő esetében ez az arány 75%.
Az allergia kialakulásához elengedhetetlen az allergénnel való találkozás. Olyan anyagra, amivel a szervezet soha életében nem találkozott, allergia nem fordulhat elő. Ez azonban nem jelenti, hogy bizonyos anyagoknál már az első találkozáskor ne alakulhasson ki allergiás reakció! Ételallergia: Az élet folyamán bármikor kialakulhat. Lehet múló, de fennállhat tartósan éveken keresztül, vagy akár az egész életen át. A tünetek leggyakrabban csalánkiütés, viszketés, ajak- és szemhéjduzzanat, hasmenés, puffadás, de asztma, és ekcéma is kialakulhat. Alapos vizsgálat szükséges.

Ételallergia

Az ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos táplálékra, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek, hogy az idegen anyaggal szemben védekezzenek. Az esetek többségében az allergiás reakció azonnali tüneteket produkál. A 21. században végbement új tendenciával és folyamattal hozható összefüggésbe. A  fejlődés következtében kifejezetten sok kémiailag módosított, vagy szintetikus alapanyaggal érintkezünk.Az élelmiszeriparban is számos változás ment végbe. Sok esetben változtak az alapanyagok, a feldolgozási módok. Az ételek egyre több ízfokozót, mesterséges színezéket, tartósítószert és egyéb adalékanyagot tartalmaznak. A műtrágyák, a növény védőszerek, valamint az állattartás során alkalmazott tápszerek és antibiotikumok egyaránt megterhelést jelentenek az emberi szervezet számára.

Ételintolerancia

Ez a folyamat más, mint az ételallergia, amely a lakosság néhány (2-5%) százalékát érinti, és a táplálék elfogyasztását követően rövid időn belül okoz heves tüneteket.az ételintolerancia sokkal gyakoribb, mint az ételallergia: a népesség kb. 15-30%-a szenved az ételintolerancia okozta tünetekben. 

Igen gyakori, hogy a beteg panaszai a negatív leletek ellenére sem szűnnek meg. A tünetek hátterében gyakran a krónikus élelmiszer-érzékenység, az Igg állé.

Az étel intolerancia tünetei az adott étel elfogyasztása után csak néhány nap, esetleg néhány hét késéssel jelennek meg, – mint pl. általános levertség, súlyproblémák, fáradékonyság, fejfájás, szisztémás gyulladások, gyomor- és bélrendszeri panaszok.

Ha a bélfal bizonyos szakaszai károsodnak, egyes ételek nem bomlanak le teljes mértékben. Ennek következményeként a károsodott bélfalon keresztül “nem oda való” fehérjék kerülnek a keringésbe. Ezeket a szervezet “ellenséges behatolóknak” tekinti és az immunrendszer segítségével védekezik ellenük. Egy felmérés adatai alapján az ételintolerancia által érintett betegek csaknem fele rendszertelenül jelentkező emésztőszervi panaszoktól (gyomor-és hasi görcsök, hányinger, hasmenés, székrekedés) és mintegy harmada bőrelváltozásoktól (bőrpír, kiütés, ekcéma) szenved. 

Terápia a táplálkozásban.

Varga Endréné a Vegateszt international Center vezetője szerint hagyomásnyos alternativ módszerekkel igen jól,és hatékonyan lehet kezelni ezeket a problémákat több évtizedes tapsztalatai felhasználva.Varga Endréné hamar felismerve az iparágak fejlődésével együttjáró káros anyagokat felhasználó cégek mint a szinezékek a vegyszerek folyamatos kapcsolatait az emberrel már akkor kidolgozott a 2000.- években olyan szisztémát mely a táplálkozás hatására ebben a problémában szenvedőknél terápiaként hat.

Léteznek olyan terápiás alternativ lehetőségek Alternatív gyógymódok,melynek nincs mellékhatása,fájdalom és gyógyszermentes sikeres teràpia!Nagy áttörést jelent a szénanátha,ételallergia,és a pollenallergia terápiájában.Teràpiàs terv:Kiváltó ok felderithetetlenségek, vagy megszüntethetetlensége gyakran csak a tünetek kezelését teszi lehetővé. Ugyanakkor bizonyos ételek, gyógyszerek, anyagok elkerülése, körülmények megváltoztatása, életmódváltoztatás teljes tünet- és panaszmentességet eredményezhet minden gyógyszeres beavatkozás nélkül.A tapasztalatainkból itélve a Vegaselect kezelő készülék alternatív màgneses módszere nagyban segitségünkre lehet nem csak a probléma megfékezésében hanem a teljes eredeti àllapot visszaàllitàsàba

Kérje ki szakemberünk segitséget.